dijous, 22 de març del 2012

Creative Commons (I)


Reconeixement: Pot ser distribuït, copiat i mostrar a tots els llocs que vulguis amb la condició que es mostrin els crèdits.
Sense obra derivada: Pot ser també exhibit, copiat i distribuït però no si es vol utilitzar per finalitats comercials.
Compartir igual:  Es pot modificar el material però sempre que això no afecti amb el canvi de llicència de l’original.

No comercial: Es permet distribuir, copiar etc.. si no te un fi comercial.També es pot representar amb el símbol del euro en lloc del dolar.

dijous, 15 de març del 2012

Creative Commons (II)


Segons es combinin els símbols  Creative Commons de l’entrada anterior disposem de sis llicències diferents:
1.       Reconeixement: Pot ser mostrat en tots els lloc sempre que es mostrin els crèdits               

2.       Reconeixement-Sense obra derivada: No se’n poden fer obres derivades però si que es pot exhibir junt amb els seus crèdits. 
3.       Reconeixement-Sense obra derivada- No comercial: No se’n poden fer obres derivades i només es poden mostrar a terceres persones ensenyant els crèdits  si no hi té res a veure amb l’àmbit comercial

4.       Reconeixement- No comercial: Es pot obtenir cap benefici i es pot distribuir si mostres els crèdits.

5.       Reconeixement- No comercial- Compartir igual: Es pot distribuir a terceres persones, amb els crèdits, les obres derivades han d’estar sota la mateixa llicència amb la condició de no tenir beneficis

6.       Reconeixement- Compartir igual: Si mostres els crèdits el pots exhibir en qualsevol lloc i per a qualsevol finalitat, però les obres derivades no han de canviar de la llicència de l’obra original.


dilluns, 5 de març del 2012

Superfícies del tennis.

En el tennis hi ha 4 superfícies básiques on es pot practicar aquestes són:


  •  GESPA: La seva principal caracteristica que la diferencia dela terra es en el bot rápid de la pilota. El torneig més important en el aquesta pista es el Torneig deWimbledon.
  • TERRA BATUDA: A diferencia de la de gespa, es la més lenta, això permeteix jugar més en el fons de la pista i preparar el llançament i la tàctica amb temps.
  • PISTA BRUTA: La més equilibrada, ja que el bot de la pilota es regular
  • PISTA DE MOSQUETA: Pista amb un paviment cobert de mosqueta per afavorir el bot rápid

dijous, 1 de març del 2012

Introducció del tennis.

El tenis es pot jugar amb un parella o un contra un en una pista rectangular, majoritariament de sorra. Per jugar es necessita una pilota petita i una raqueta, aquest esport requereix també molta practica, precisió i una tàctica, cada jugador té la seva tàctica, que se li adapta millor a les seves qualitats físiques i esportives.

Es va originar al Regne Unit al segle dinou i poc a poc es va fer més important a les classes més altes fins, a l'actulitat, formar part d'un dels 33 esports que formen els Jocs Olímpics.
La pilota de tennis es petita i